آب بندی مخازن بتنی
آببندی مخازن بتنی و استخرهای بتنی از جوانب حیاتی در تضمین کیفیت و عملکرد صحیح این سازهها است. برنامهریزی و اجرای یکپارچه آببندی در این مخازن و استخرها بسیار حائز اهمیت است.
در ساخت این مخازن و استخرهای بتنی، نیاز به دقت ویژه در زمان ریختن بتن وجود دارد. رعایت نکات فنی در این مرحله باعث ایجاد یک سازه کاملاً آببند و با کیفیت میشود. بنابراین، در زمان ریختن بتن، باید به برنامهریزی دقیق توجه کرد تا از ریختن مقاطع مختلف جلوگیری شود. مهم است که مراحل ریختن بتن به گونهای انجام شود که بتن ریخته شده در مرحله قبلی، هنوز کامل خود را جامانده نگردانده باشد. وجود مقاطع در استخرها و مخازن بتنی که بتن ریخته شده در مرحله قبلی به طور کامل تراکم خود را نداشته باشد، میتواند منجر به مشکلاتی در آببندی این سازهها شود.
افزایش کیفیت ساخت و آببندی مخازن بتنی اهمیت زیادی در استحکام و مقاومت سازه در برابر فشار آب دارد. هنگام ساخت مخازن، شرایط آببندی نیز باید در نظر گرفته شود. ایجاد سازههای یکپارچه بتنی و فشرده در آببندی مخازن نقش حیاتی دارد. این موارد نباید در ساختار مخازن بتنی که هدف آن نگهداری و ذخیره آب است، نادیده گرفته شوند.
در ساخت مخازن بتنی، آببندی محل بولتها یکی از نکات حیاتی است. بیشترین مشکلات آببندی در این سازهها معمولاً به دلیل استفاده از چسبها، درزگیرها و مواد پایه رزین و ماستیکها به وجود میآید. با توجه به سرمایهآب در فصول مختلف سال و کمبود الاستیسیته در این مواد، ترکها در این نقاط شکل میگیرند و در نهایت، مشکلات آببندی را ایجاد میکنند.
برای رفع این مشکل، ابتدا لازم است اسپنسرها و واشرهای پلاستیکی را تخریب کرده و سپس از ترکیبات سیمانی با استفاده از موادی که با ساختار بتنی همخانواده هستند، استفاده کنیم. ایجاد ساختاری که با ساختار بتنی هماهنگ بوده و چسبندگی مناسبی با آن داشته باشد، میتواند به طور موثری مشکلات آببندی را برطرف کند. استفاده از ساختار همخانواده، با ایجاد یک ساختار یکپارچه و ارتباط موثر با سازه، در شرایط مختلف، عملکرد یکنواختی دارد.
اصلي ترين مشكلات سازه های كشور
یکی از مسائل اساسی در سازههای بتنی کشور، وجود درزهایی است که منجر به نشت آب در ساختارهای بتنی میشود. این موضوع نیازمند توجه جدی در ساخت مخازن و استخرهای بتنی است تا از ایجاد درزها و نشت آب جلوگیری شود.
یکی از اشتباهات رایج در آببندی مخازن و استخرهای بتنی، فرضیهای است که محل دیده شدن نشت آب در بخش خارجی سازه نشانگر نقطه نشت آب در داخل سازه است. این نگرش درست نیست؛ زیرا ممکن است نقاط دیگری در ساختار بتنی نیز به دلیل ساختار متخلخل بتن، عامل نشت آب باشند. بنابراین، تنها محل دیده شدن نشت آب در بخش خارجی، الزاماً محل واقعی نشت آب در داخل سازه نیست، زیرا مشکلات ممکن است در قسمتهای دیگری از سازه بتنی وجود داشته باشد.
راهحل برای رفع مشکلات آببندی در مخازن بتنی که درزهای متعدد در مراحل مختلف بتنریزی دارند، در بخشهای آینده به تفصیل بررسی خواهد شد. اما نکتهی مهمی که باید آورده شود، استفاده از یک سیستم یکپارچه برای آببندی این مخازن و استخرهای بتنی است. از جزئیات و حدس زدن در استفاده از مواد آببند در نقاط مختلف باید پرهیز شود. این روش نه تنها هزینه و زمان بیشتری ایجاد میکند، بلکه نتایج مطلوب را هم نمیآورد.
روشهای اجرایی که گروه صنعتی کالیمورا ارائه میدهد، از نظر اقتصادی برای پیمانکاران مناسب است. این روش سرعت اجرایی بالا و نیاز کمتر به تخصص و تکنولوژی خاص را داراست. با توجه به تجربهی بالا و سابقهی قوی این شرکت در زمینهی آببندی مخازن و استخرهای آب، نتیجهی مطلوب قابل دستیابی است.
بدون دیدگاه